izoliran dimnik hišni dimnik
dimnik dimniki
  NOVICE
Kontakt
Lado Jelen
041/ 211-353
mail: dimniki.dimont@gmail.com
 
 
Kdaj je potrebna sanacija dimnika?

Sanacija dimnika je potrebna takrat, ko je:
- povečana požarna nevarnost
- možnost uhajanja dimnih plinov v prostor 
- možnost porušitve dimnika
- ob zamenjavi kurilne naprave
- ob zamenjavi vrste goriva

1. Povečana požarna nevarnost:

Razpoke v  steni dimnika pomenijo, da lahko toplota ali  ogenj prehajata iz tuljave v prostor. Stene dimnika so razpokane zaradi nepravilne izbire materialov, mehanske poškodbe, vžig  saj v dimniku ali zaradi nepravilne gradnje dimnika.  V kolikor so te poškodbe  minimalne je sanacija enostavna saj je potrebno vstaviti le sanacijsko tuljavo v obstoječo tuljavo, če so poškodbe večje pa je potrebno dimnik delno ali v celoti porušiti in na novo pozidati. To ugotovimo  pri pregledu  dimnika in predlagamo najustreznejšo sanacijo.

2. Uhajanje dimnih plinov v prostor:

Znaki za te poškodbe so enaki kot pri požarni nevarnosti le da so tu lahko razpoke  komaj vidne oz jih s prostim očesom ne opazimo. Pri uhajanju dimnih plinov v prostor obstaja nevarnost zadušitve z ogljikovim monoksidom. Sanacija je obvezna z vstavitvijo primerne tuljave.

3. Možnost porušitve dimnika

Vzroki za poškodbe so lahko neprimerna uporaba vrsta goriva ( glede na tip dimnika ), vpliv vremenskih dejavnikov, starost dimnika, mehanske poškodbe ( potres ). Obvezna prezidava dimnika.

4. Zamenjava kurilne naprave:

Pri vsaki zamenjavi kurilne naprave je potrebno preveriti ali obstoječi dimnik ustreza novi kurilni napravi. V kolikor je pri novi peči temperatura dimnih plinov nizka  (nizkotemperaturni ,  kondenzacijski kotli na plin ali olje ), naš dimnik pa ni odporen na kondenzacijo dimnih plinov potem ja obvezna sanacija obstoječega dimnika. Prav tako je potrebna sanacija v kolikor je obstoječi presek dimniške tuljave prevelik ali premajhen glede na moč kurilne naprave.

5. Zamenjava vrste goriva:

V kolikor menjamo vrsto goriva je potrebno preveriti ustreznost obstoječe dimniške tuljave. Preverimo ali presek dimnika ter lastnosti dimniške tuljave odgovarjata novi vrsti goriva.  Po potrebi  dimnik saniramo.

 
aktualno
Nudimo vam dobavo in montažo vrhunskih kaminov in kaminskih peči priznanih proizvajalcev!!!
dal zotto
nestor martin
supra
haas sohn
romotop
rocal
la nordica kamini
izolirani dimniki
kamin Domov Dejavnost Reference O podjetju kamini
Vse pravice pridržane - Dimont d.o.o. Izdelava spletnih strani: Frelancer
števec obiskov
  Izmenjajte svojo povezavo